Balıkesir’deki zeytinyağı işletmelerinin çevresel etkisi azalacak
Zeytinyağı işletmelerinin çevreye olan olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi, su kirliliğinin önlenmesi, suyun azaltılması amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan “Zeytinyağı İşletmelerinin 2 Fazlı Üretime Geçişine İlişkin Genelge” tüketimi, Balıkesir’deki uzmanlar tarafından değerlendirildi.
Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu Zeytin ve Zeytin Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mücahit Kıvrak yaptığı açıklamada, zeytinden çıkan kara su ve pirinanın kontrolsüz bir şekilde çevreye atılmaması gerektiğini belirterek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın gerekli tedbirleri aldığını vurguladı. zeytinyağı fabrikalarını kontrol altına aldı.
Edremit İlçe Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker de genelge ile iki fazlı sisteme geçişin çevre için her zaman daha faydalı olacağını belirtti.
İki fazlı sistemin çevre kirliliğini önlediğini vurgulayan Diker, “Dolayısıyla böyle kalanlar bile olsa bu genelge ile hepsini düzeltirdik. Daha iyi olacağına inanıyorum.” dedim.