Haber

Tarihin lezzetle buluştuğu yemek: Kilis Tava

Tarihin lezzetle buluştuğu yemek: Kilis Tava

KİLİS Osmanlı döneminden kalma asırlık bir lezzet olan coğrafi işaretli Kilis tavası en çok tüketilen yemeklerin başında gelir.

Et tüketiminin en fazla olduğu illerden biri olan Kilis’te yöresel olarak kasaplarda yapılan Kilis tavası adı verilen yemekler sofraları süslüyor. Hazırlanan tavalar taş fırında 300 derecede orta ateşte 8-10 dakika pişirilir ve tırnaklı ekmek ile lezzeti tatmak isteyenlere sunulur.

“Kilis ile gelen yerli ve yabancı turistler tava yemeden geçmiyor”

30 yıldır Kilis Tavaları ile uğraşan işletme sahibi İzzet Canözer, “İli ziyarete gelen tarafsız Kilis tavasını yerli yabancı turistler ziyarete geliyor. Yüzyıllardır yapılan kiliseye özgü bir klasik” Tepsiye kırmızı ve yeşil biber, baharat olarak tuz, toz biber ve tuz konularak herkesin çok sevdiği koyun etinden hazırlanıyor. “Karabiber kullanıyoruz. Tepsiyi domates, biber ve soğanla süsleyip 300 derecelik taş fırında pişirip tırnaklı ekmekle servis ediyoruz.”

“Kilis denilince akla ilk Kilis tavası gelir”

Canözer Usta, Kilis denilince akla Kilis’e özgü tatlı ve Kilis tavasının geldiğini söyledi. Onu da tanıtacağız” diye sözlerini tamamladı.

Kilis’e ziyarete geldiğini ve Kilis tavası yemeden gitmek istemediklerini vurgulayan Elif Dilek, “Ben Şanlıurfalıyım ama Adıyaman’dan gezi için geldik ve ne yiyebiliriz diye sorduğumuzda Kilis’i tavsiye ettiler. tava çok geldi geldik yedik yedik lezzeti çok güzel herkese tavsiye ederim eve gidince deneyeceğim tabi ki bu kadar lezzetli olmayacağını biliyorum , ama lezzetin sırrını ustadan öğrenmeye çalışacağım” dedi.

haber-altinova.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu